Thursday, January 27, 2011

Repost Review Buku Bagus *kata gw :)



Dapat buku ini dari ayah, kebetulan pas hari Perempuan di Indonesia. Dan ternyata bermanfaat juga lo. Ngga semua tentu, tapi banyak hal yang secara praktikal bener2 terjadi dan kadang kita ngga tahu mesti ngapain. Umumnya sih based on common sense. Tapi sehari2 biasanya karena dah keburu emosi, ya boro2 common sense, bawaannya pengen ngomel aja. Dan gw rasa si ayah beliin buku ini karena sering lihat gw overreacting waktu ngadepin anak2 :x

Banyak jg quotes di buku ini yg berlaku untuk anak laki dan perempuan. Lebih asiknya karena buku ini dibagi2 berdasarkan tahap perkembangan anak: In the beginning, Toddler years, Grade school, and so on. Jadi buat gw terasa lebih terstruktur dan mudah dipahami overviewnya.

Di Preface penulis bilang: This book is a guide to navigating the relationship-....-between a mother and her son. The wisdom on these pages is designed to make you laugh, to make you sigh, and to give you strength *and that is so true :)

Juga ada quote bagus dari Ruth Bell Graham:
"As a mother, my job is to take care of what is possible and trust God with the impossible"
Yang paling kena buat gw sih the Five Keys di halaman pertama setelah Preface:
1. Pray for him every day
2. Respect his father
3. Do everything in your power to create a peaceful home
4. Feed him love, morals, values and integrity daily
5. Be a strong woman.

Have I done them all, on daily basis? Hhmmm...

Basically I really enjoy this book and during hard times it'll help a lot.
Beberapa contoh yang so true, but still touching when you see it written down:
Don't let his father forget that his son is still a little boy (Toddler Years)
Don't go nuts if he messes up (Toddler Years)
You always feel his pain but don't mistake it for your own (Grade school)
Try to see things from his point of view. Sometimes (High School)
Don't forget that God has given you an awesome responsibility: raising a son in today's world (Spirituality)

No comments: